RPET bottles

Wat is rpet nu eigenlijk?

PET staat voor Poly Ethyleen Tereftalaat en is een polyester. RPET is simpelweg gerecycleerd (recycled) PET materiaal, afkomstig uit door de consument gebruikte en ingezamelde drankflessen. 

Het heeft een aantal grote voordelen, waaronder dat het volledig recycleerbaar is. Ingezamelde lege flessen worden gesorteerd, gewassen en tot kleine vlokken vermalen. Via een recyclingproces worden deze vlokken omgezet tot granulaten. Deze kan men vervolgens gebruiken om nieuwe preforms maken. Van deze preforms worden dan nieuwe flessen geblazen: rpet-flessen.

De circulaire economie

En waarom is dit voor ons de sleutel tot de circulaire economie? 

We geloven heel sterk dat de toekomst van onze verpakking circulair is en streven er naar om beter te doen. Elke verpakking die juist wordt gerecycleerd, kan een nieuwe verpakking worden waardoor de impact op het milieu verkleint. 

De voedingsindustrie verbindt zich ertoe om in 2025 50% gerecycleerd materiaal te gebruiken in drankverpakkingen uit PET die in België op de markt gebracht worden. 

België is één van de koplopers in Europa wanneer het gaat om het inzamelen van plastic. Momenteel wordt namelijk 85% van de plastic drankverpakkingen weer ingezameld via het systeem met de blauwe pmd-zakken. Op de koop toe maakt men van een deel van het verkregen rpet ook andere producten zoals meubels, kleding en tapijten.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.