Een maand zonder alcohol. Wat doet dat met een mens?

Na de goede voornemens en de talrijke nieuwjaarsrecepties volgt in februari Tournée Minérale. De Vlaming gaat de uitdaging aan om een maand lang geen druppel alcohol aan te raken. Waarom maken we daar niet meteen een gezonde maand van? Met onze fruit- en groentesappen is dat gemakkelijk én lekker. De voordelen van een maand gezond eten en drinken krijg je er zo bij.

Een beker gluhwein of jenever op de kerstmarkt, een glaasje schuimwijn om het nieuwe jaar te vieren, een pintje op vrijdagavond om het weekend goed in te zetten. Ook al gebruik je alcohol met mate, een maand vasten doet wonderen voor je gezondheid. De voordelen liegen er niet om.

Meer energie

Om te beginnen ben je veel energieker zonder alcohol. Voel je je ook soms moe na een glas rode wijn? Dat komt omdat alcohol afbreken een grote inspanning van je lichaam vraagt. Hierdoor word je sneller moe en suf.

Alcohol is dan toch ideaal als slaapmutsje? Fout. Je slaapt misschien sneller, maar veel oppervlakkiger. Je zal dus veel sneller wakker schieten en de kwaliteit van je slaap vermindert aanzienlijk.

Weg met de kilo’s

Wist je dat een glas wijn overeenkomt met vijf klontjes suiker? Alcohol is een dikmaker. Om te vermageren pas je dus niet enkel je voedsel aan, ook je drankenkeuze. Dat veel water goed voor je is, hoeven we niet te herhalen. Heb je al eens aan lekkere fruit- en groentesapjes boordevol vitamines gedacht?

Je verliest enkele kilo’s door geen alcohol meer te drinken. En je zal er al snel beter uitzien dan vroeger want ook je huid gaat opnieuw stralen. Alcohol droogt je huid namelijk uit.

Spaarpotje aanleggen

Alcohol is duur. Heb je onlangs zelf de inkopen voor het kerst- of nieuwjaarsfeestje gedaan, dan hoeven we je niet te zeggen wat de gemiddelde prijs van een fles champagne is. Geen alcohol drinken staat dus gelijk aan sparen. En met enkele euro’s per maand extra kan je veel leuke dingen doen.

En heb je al eens gedacht aan de tijd die je uitspaart door na een avondje uit geen hele dag in je zetel te liggen met een kater? Meer energie, meer centjes en meer tijd.

Geef toe, deze voordelen zijn niet min. En het allerleukste nieuws? In februari sta je niet alleen. Heel Vlaanderen wordt gemobiliseerd om deel te nemen aan Tournée Minérale. Moet je dan enkel water drinken? Zeker niet. De sapjes en smoothies van The Juicy Group bieden een lekker en gezond alternatief.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.