Coldpressed juices

Wat is coldpressed nu eigenlijk?

Wetenschappelijke studies en laboratoriumtests tonen aan dat het coldpressed proces de ideale manier is om de smaak en voedingswaarde van groente en fruit maximaal te behouden. Koudgeperst sap is sap dat langzaam uit fruit en groenten is onttrokken. Bij een lage temperatuur (4 graden Celsius) blijven voedingsstoffen optimaal behouden. Door het fruit en de groenten langzaam te malen en te persen. En dat proef je! Het resultaat is een heerlijke! Voedingsrijk sap, met de smaak van vers geplukt fruit.  

Eerlijk gezegd hebben we geen laboratoriumtests nodig om ons te laten zien dat er een verschil is in hoe snel het sap afbreekt dat niet via het coldpressed proces werd geproducteerd. Je kunt het zelfs zien, zelfs binnen het eerste uur. Op de afbeelding hieronder zie je links een sap volgens het coldpressed proces. Rechts zie je hetzelfde sap als gecentrifugeerd sap.

Het verschil

Het duidelijke visuele verschil is hoe het sap wordt gescheiden. Er wordt aangenomen dat dit wordt veroorzaakt door hitte en oxidatie die centrifugeerde sappen bevatten vanwege de manier waarop het sap wordt geëxtraheerd. Het product wordt fijngehakt. Vervolgens in een snel draaiend zeef geslingerd. Uiteindelijk wordt het sap door middelpuntvliedende kracht naar buiten geduwd. Bij het coldpressed proces worden de producten gehakt en vervolgens voorzichtig maar stevig door een pers worden geperst. Hierdoor ontstaat er geen hitte of oxidatie.

5 kg groenten of fruit voor 1 liter sap

Koude persing is de gezondste technologie om sap van groenten en fruit te maken. Op deze manier blijven alle mineralen, vitaminen, proteïnen, enzymen en voedingsstoffen intact. Voor een halve liter sap wordt er 2 à 3 kg groenten en fruit gebruikt. Aangezien het bijna onmogelijk is om elke dag zoveel fruit of groenten te eten, is het drinken van Cold Press Juice, de eenvoudigste manier om al uw vitaminen en mineralen te verkrijgen.

High Pressure Processing

Om het coldpressed sap vervolgens vers te houden gebruiken wij HPP of High Pressure Processing. Dit is een toonaangevende technologie die zorgt voor een langere houdbaarheid, met behoud van vitaminen en mineralen én een verse smaak. Onze sappen zijn niet gepasteuriseerd of verhit en er wordt niets aan toegevoegd.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.